Thursday, November 3, 2011

Emosi

Share/Bookmark
Berbekalkan minda separa sedar. Otak terbang melayang. Berteman rokok yang sebatang. Ringan jari menaip diatas keyboard yang lapang. Ape yang tak kene. Ape jugak lah yang kurang. Pedih kenangkan hari hari ku yang hilang. Punca test yang curi peluang. Assignment datang bertandang. 

Cuti ku ingin pulang. Berlagu tak berpeluang. Semua sebok nak curi tulang. Study setiap malam. Puncanya besok hari berjuang. Haih.....aku mengeluh. Berkate tapi tak senang. 

Aku tanye same pokok ape sebab goyang. Nanti jawab pokok angin yang goncang. Oh hujan. Oh malang. Oh penat. tidak kepalang. 

Melihat kucing di sudut tiang. Dye pandang aku berbual sorang sorang. Ku menghalau nye untuk pulang. Ke rumah jiran dye bertandang. Babi bukan haiwan baik untuk dipandang. Tapi itu yang aku cube terbayang. Tentang semua hal yang aku tak senang. 

Aku emosi lagi. 

Raya haji dah nak datang. Oh emak aku mahu pulang. Bukan nak makan ikan belukang. Kan best kalau mak urutkan belakang. Aku ingin berehat dengan tenang. Sayang. 

Malam nie terjumpe kawan. Dalam bilik yang tenang. Lampu terang benderang. 

"Hai!" 

"Hai jugak" 

"Dah makan?"

"Dah makan?"

"Makan ape?" 

"Makan ape?" 

"Kau tiru aku cakap kenape?"

"Kau tiru aku cakap kenape?"

"Sial lah kau!!!"

"Dah, Aku dah makan..."

"errrrr.......okbai" 

Aku keluar dari bilik yang kecil tuh. Sambil maki hamun nenek dan moyang. 

Dah lah. Malas aku nak pandang cermin kat bilik tu tadi lagi. Aku dah simpan cermin berbual sorang sorang. Aku nak tidur sampai ke siang. 

Selamat Malam. 


TAMAT 

9 Organisma:

FiM here! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA pandai kau berpantun ye budak!
memang ko hebat la tgh2 emosi pong boleh buat puisi nie! tabik sikit hihihihhii :D

iKhRam said... Best Blogger Tips[Menjawab]

keliru dgn emosi cam tu
tp nampak kau kelihatan baik-baik saja kan?

hahahaha

HaireenKhairodin. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Korang pon boleh letak Link ke blog korang. So, Nanti senang Fahmie nak Blogwalking. Caranya mudah hanaya ikut cara dibawah:

'HANAYA?'

(Ehh sepatutnya kena komen entry nih)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@HaireenKhairodin.
okey dah betulkan.^_^ thanks.^_^

Benrauf said... Best Blogger Tips[Menjawab]

gudlak bro.

Umie Artoqiemie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kau boring eh?.. ade kucing kau halau.. ape jenis manusia kah ini? haha...

:: Khai Artzfar :: said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku ade pinjam gmbar ko *maap* haha http://khaiartzfar.blogspot.com/2011/11/contest-blogger-idol-by-achie-dan-eyda.html

Yui Light said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Life seorang student.

Hang in there bro!

FIFIEY LYCHEE MARATION said... Best Blogger Tips[Menjawab]

normal lah kan student. anyways, nice puisi! haha

Popular Post