Sunday, November 27, 2011

Bosan Dengan Hidup

Share/Bookmark
Aku dah bosan dah dengan hidup aku yang ada sekarang. Aku benci dengan ape yang aku buat hari hari. Aku seorang lelaki yang berumur 22 tahun. Sekarang nie aku kerje kat kedai Fast Food yang terkemuka kat bandar nie. Masak burger tuh jelah kerje aku hari hari. Sepanjang aku kerja aku tak pernah cuti. Tak pernah datang lambat walau sekali pon dalam hidup aku nie. Bukan sebab aku suke kerje nie. Tapi nie je satu satunyer kerje yang aku tahu buat. 

Lepas tuh kat tempat kerje aku tuh pulak bermasalah. Ade sorang mamat nie memang benci gile kat aku. Aku pon tak tau kenape. Bile aku mengadu kat boss aku. Nanti boss aku ugut aku pulak nak potong duit gaji aku yang dah memang sikit tuh. Gile punye boss. Duit je yang dia tau. Mate duitan betul. 

Bile kat luar tempat kerje pulak, takde bende yang aku nak buat. Aku selalu gelak ketawa dengan lawak yang aku sendiri buat. Ade kawan pulak, kawan aku tuh gile aku rase. Tapi dye jelah satu satunye orang yang nak berkawan rapat dengan aku. Atas sebab yang same aku banyak habeskan mase dengan dye kalau hari aku tak kerje. 

Sepanjang hidup aku, aku duduk kat bandar nie sebab aku tak geti memandu. Setiap kali aku amek lesen kerete. Setiap kali tuh jugaklah aku fail. Aku biase dapat markah penuh untuk theory. Tapi amali aku tak pernah lulus. Mesti accident time aku test drive tuh. Kenapelah malang sangat naseb aku. Lebeh menyedihkan. Rumah aku. Aku duduk dalam Nenas. Di dasar laut. 


16 Organisma:

Suraya Aris said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku terkena lagi. terima kasih.

ciq gee said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha...spongebob!!!

:: Khai Artzfar :: said... Best Blogger Tips[Menjawab]

-_-" penat bersimpati jer rupenya spongebob..nnti ade juga mngsa petty aku rasa hahaa

Raden said... Best Blogger Tips[Menjawab]

balek jb laaaaa....jumpe mama k

IeLa91 said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sambong laa blaja.peace=)

Yui Light said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahahaaa xD suspen je...ko ni..grrrrr

Chuu Muqhlis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

baca komen org dulu elak terkena XD

Umie Artoqiemie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

buat short film best ni :D haha..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

siut.aku ingat betolbetol tadi.pk sejak bile kau kje? ==

Raden said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ok. skrg baru phm. haha..dem..wei! update lg la!

blog-tips-kurus said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kesian kawan2 yg dah terkena itu. heheh!

Nurul Afifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bengong dan bengong lg.. =.='

h A n Y S said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Kemain aku baca, siap kesian lagi dengan hidop kau..tapi..
Spongebob?!
Ok,well done!
Haha
:D

Misz Ti said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Adoi ni mmg lawak. Mule2 bc mcm sedih je tumpang simpati. Huhi.

Misz Ti said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Comel blog ni...nice shAring!

addin farhani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adusss... ingatkan betul2... spongebob rupernya...[--']
apa2pun nice blog..(^^,)

Popular Post