Tuesday, December 6, 2011

Kau Tak Perlu Tahu

Share/Bookmark
Senyap
Ingat tak waktu waktu yang kite perlukan dimana keadaan semua senyap sunyi takde orang berkate kate, takde music, takde bunyi ape ape walaupun bunyi degupan jantung atau hembusan nafas kite sendiri yang keluar dari corok corok paru paru. Yes. We need that sometime. 

Butang Like
Fungsi "LIKE" boleh diterima oleh semua orang. Better tak cakap ape ape dari memberi comment. Dan aku sedang mengaplikasikannye dalam kehidupan seharian ku yang di realisasikan dari kehidupan di dunia maya Facebook.. Tak kesah lah ape orang buat, walaupun nampak pelik. Kite suke jelah. Sebab dye sedang jadi diri dye. Dan dye buat ade sebabnye. 

Fungsi Like kadang kadang digunakan untuk memberhentikan perbualan. Yup kite diam. Tapi kite like. Like it? 

Duit
Aku tak pastilah sama ada aku terlalu miskin. Atau barang sekarang terlalu mahal. Kenape terlalu banyak sangat bende kite nak beli? Nafsu? Hi, welcome back. 

Putus
Kekasih    : Ape akan you buat kalau kite putus? 
Saye         : I akan kembali ke bekas kekasih I. 
Kekasih    : (crying) I nak kite putuskan hubungan kite nie. 
*beberape jam kemudian*
Saye        : Hi you, jom pegi lunch. 
Kekasih   : I ingat you nak balik kat bekas kekasih you tu. 
Saye        : You lah bekas kekasih I. :) 
Kekasih   : <3

Hidup
The rules of thumb is simple. This is how it goes. 
Lapar? Kau kene pergi makan. 
Gemuk? Kau kene berenti makan. 
Penat? Kau kene berehat. 
Sakit? Kau kene cari ubat. 
Bodoh? Kau kene pergi belajar. 
Miskin? Kau kene pergi kerja. 
Tak Happy? Pergilah cari seseorang yang kau boleh cintai. Dye akan buat kau happy. 

Movie
Nope. Aku tak keluar untuk pergi tengok wayang. Kadang kadang je aku keluar. Tu pon bergantung pada keadaan. Lebeh kepada Download je. Yeah. in illegal way. Tapi, aku bagus dalam bab bab tu. Downloadkan untuk kau? Fak you. itu takkan terjadi. Downloadkan cerite melayu? Fak you. Aku support industri perfileman Malaysia. Downloadkan blue? whattt? boleh ke? kat mane nak download? 

Music
Terime kasih kepada Encik Melodi, Irama dan Lagu. Anda sangat membantu saye dikala saye ingin mandi. berkumur. tido. boring. rindu. sakit. jiwa kacau. happy. ceria, lemah, dan time aku ade lagu baru dalam list. Takde sape yang tetapkan lagu ade tarikh expired kan? Bukan sebab berape lame lagu tuh ade. Tapi semua nie tentang betape bermaknanye lagu tuh dalam hidup aku. 

Mesin Waktu
Aku tahu aku hebat sampai aku telah mencipta mesin waktu dalam hidup aku. Aku dapat kembali ke mase lampau yang aku panggil KENANGAN. Lepastu aku boleh pergi ke mase hadapan dan aku panggil ianya BERANGAN. Aku tak nak cerite pasal mase lalu aku. dan aku tak nak tau ape mase lalu kamu. Sebab aku tahu. Kamu dan aku. Dah tak tinggal kat sane lagi. Kite cipta hidup yang baru. 

Cemburu
Orang yang aku paling cemburu dalam dunia nie adalah Mak dan Abah aku. Kadang kadang sifat dendam tuh timbul dari pelusuk mane aku tak tau. Dalam sedar tak sedar. Aku tak tau macam mane mereka buat. Aku cemburu sebab Mak dan Abah aku ade anak yang AWESOME macam aku. 

Kawan
Tak kesahlah betape susah nye nak meneruskan hidup aku nie. Tapi, aku nak korang tahu aku sentiasa ada kawan yang cukup bodoh untuk terime aku seadanye. Thanks guys. Aku tak tau ape yang ade kat aku nie sampai korang sanggup berkawan dengan aku, sentiasa ade mase senang dan mase susah. Thanks again. 

Lelaki Budiman
Untuk jadi lelaki budiman. Aku tak perlu ade 100 girlfriend. Tapi cukup sekadar aku ade seorang girlfriend yang aku sanggup menerime tentangan dari 99 orang lelaki lain untuk mendapatkannya. Kalau dye tak rase dye special. Kenape ade lelaki yang ingin kan dye. Berbaloiness. 

Kebenaran
Kadang kadang. Tak tahu itu nikmat. Trust me. Better kite tak tahu dari kite tahu. Tapi. Lebeh baik rasenyer kite disakiti dengan kebenaran. dari kite bahagia dengan kebohongan. Dan kalau nak cakap dengan aku. Cakap jelah depan depan. Jangan cakap kat belakang. Belakang badan aku nie bukan ade peti mel suara pon. ^_^

Walau ape pon dalam hidup kau. bukak mate untuk nampak bende yang sekecil kecil alam. sebab yang kecil itu yg kau akan kenang nanti. Kite tak tahu ape yang kite ade sampai kite kehilangannye. dan aku? I'm being me. Be what i want to be, not others want to see. 

14 Organisma:

Cik Mon Kiera said... Best Blogger Tips[Menjawab]

falsafah.

butang like takde kat blogger.
anggapnye ilusi kiera like entry ni.

unieMARKS :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Gila suka entry nii! hayoooww.
sempoi, but it shows the real you :)

sengat said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sempoi.. tp ini lah reality yg org x pernah perasan walaupun hari2 terjadi pd diri kite... :P eh ape wa merapu ni!!! der pehabaq???

HaireenKhairodin. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Aku -LIKE-

Cherating ting ting

Chuu Muqhlis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

like giler., sempoi je,, the true of life., x pasan pon

emy zulaiha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nak likee jugee! :)

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ce letak like untuk semua point2. aku nak like =P

♥♥..MFMT..♥♥ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sejyk mata mandang blOg 1 nie...ajar meh~

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nice entry :)

::fatihahanapi:: said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hohoho sempoi..realitikan..


http://fatihahanapi.blogspot.com/2011/12/pasangan-kenapa-saya-terlalu-memilih.html

yanayonet said... Best Blogger Tips[Menjawab]

speechless.

Yui Light said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Paling best lah jadi diri sendiri.

Oyeahhhh!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku tak tau nape tibe nk dtg blog kau.. rindu kot.. entry nie nice dow.. series.. ayat dia sonok je.. pandai jugak kau kan.. hehehe ~

ayie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

knpa ko dh x update entry hah???? ni na mara ni sbb ak xda benda nk bc da

Popular Post