Monday, January 9, 2012

Aku Tak Macam Selalu

Share/Bookmark
Selamat Tahun Baru 2012!
Masih tak terlambat lagi aku rase untuk aku ucap selamat tahun baru kan? Tahun 2011 macam macam jadi kat diri aku. engkau. dan semua orang. Terime kasih aku ucapkan kepada orang yang membenci diri aku, sebab korang membuatkan aku jadi insan yang kuat. Terime kasih jugak kepada orang yang menyayangi diri ini, sebab awak buat hati saye berbunge bunge. ^__^ . Terime kasih jugak kepada mereka yang risaukan aku, sebab korang dah buktikan yang korang care kat aku. Kau kawan yang sejati. Terime kasih jugak kepada orang yang meninggalkan aku bile masuk tahun 2012 nie.Sebab korang buat aku sedar bahawa takde bende yang kat dunia nie bertahan selamanya. Terima kasih kepada semua yang mengenali aku sebab koranglah aku jadi diri aku yang sedia ada sekarang nie. Terima kasih semua.

Online
Online itu memboringkan. Sebab tu aku offline. Disebabkan aku boring offline. Aku online balik. Ehhh!! hahaha. Tak kesahlah walau ape pon yang aku cube buat kat komputer aku nie. Mesti ending dye selalu aku ade kat Youtube dan Twitter tak pon Facebook, kadang kadang Tumblr tak pon blog. Doktor kate aku ade penyakit Twitteryoutubefacebooktumblrblog disease. Ubat dye belum dijumpai. Ingat nak tanye Ustaz Azhar Idrus. Tapi aku baru kenal dye semalam. Tunggulah kami rapat nanti.

Impian
Aku harap sangat aku akan jadi budak kecik balik yang berumur 5 tahun dan masalah paling besar aku mase tuh adalah "mane mak aku sembunyikan mainan aku". Dulu, aku ade ramai girlfriend, ramai gile kawan, banyak duit kat poket, rase semua nye perfect. Tapi lepas tuh aku bangon tido. Punah harapan.

Facebook
Aaaaakkkkuuuu mmmmeeeemmmmaaannngggg sssuuukkkeeee kkkkaaaallllaaaauuuu aaaaadddeeee ooorrraaannnggg ttttaaammmmbbbaaahhhhh hhhhhuuurrrrruuuffff bbbbaaannnnyyyyaaakkk bbbbaaannnnyyyaaakkkk bbbbiiiiiiillllllleeeeeee ddddddyyyyyyyeeeeeee uuuuupppppdddddaaaaatttteee ssssstttttaaaatttttuuuusssss ffffffaaaacccceeebbbbbbooooookkkk dddddyyyyyyeeeee ttttuuuuuuuuuuuuuuu...........................

Rindu
Tulis "Rindu" atas batu. Baling batu tu kat kepale perempuan yang aku rindu. Supaye dye tau betape sakitnye aku bile rindu kat dye.

Keyboard
Percaye atau tidak, bile emosi aku terganggu, aku akan taip kat keyboard aku nie lebeh laju dari biase,bukan setakat keyboard,keypad handphone pon same jugak.

Fokus
Baling sampah kat bakul sampah dalam jarak 3 kaki gitulah. Tapi tak masuk. Aku kutip sampah tuh, aku baling lagi sekali. Tak masuk jugak. Tong sampah nie kuang ajo tau. nak gadoh ape.

Study
Otak aku, dye cume boleh hafal 5% Name name orang, 3% No phone orang, 2% Bende yang aku patot study. lagi 90% Lyric lagu sahaja.

Dia
Perkara paling sweet seorang perempuan penah buat kat aku adalah dye bawak aku kemana sahaja selama 9 bulan. Bile berbual dengan dye kat talipon aku selalu jawab ringkas je "Yes. Yes. orang tau. Yupp. Nanti orang buat. Okay. Yes. Alright. Okay". Bile dye marah aku sebab bilik aku bersepah aku selalu jawab "Bilik orang bukan bersepah lah,orang sengaje tunjuk semua ape yang ade kat bilik nie. Ala macam museum tuh" . Bile dah jauh dari rumah nie. Barulah ingat kat dye. I miss you....Mom.

Aku
Kenape kite perlu memberus gigi sebelum breakfast eak? Aku rase kalau gosok gigi sebelum breakfast tuh macam aku perlu cebok bontot aku dulu sebelum aku berak. Eh.. ~sigh.Dan adakah aku sorang je yang menghabeskan setengah jam depan cermin sebelum mandi sambil buat muke muke pelik dekat diri aku sendiri lepas tu main main rambut? Itu aku tak pasti. Aku rindu saat saat dimana aku ade teh-o panas kat tangan kanan, berdiri, tengok kat luar tingkap time hujan waktu malam sebelum aku tido. Aku rindu saat saat yang tenang macam tuh.

p/s: Plan aku simple je kan? macam Simple Plan.

12 Organisma:

Cahaya Kebahagiaan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Salam dan apa khabar? :)

Tersenyum aku baca entry kau ni. Rindu adik ke? Semoga kau sihat selalu plus semoga sentiasa dirahmati dan bertambah dekat denganNya..

Upgrade Iman jangan lupa. Salam alaik..

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

apesal lama tak update blog ni..kau dah sihat agaknya dari Twitteryoutubefacebooktumblrblog disease agaknya..sbb tu la x update blog kan? kan? GGrr...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Cahaya Kebahagiaan

Rindu adek? tak cerite pasal adek pon.^__^ thanks for ur support.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hashira Yusoff

alah. bz lah. biase lah. aku kan dak skola. bnyak keje skola nk kene buat.

zee ong said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Make some difference in life, it would be great sometimes. and change your age, you're 23 now :p Hihi. and find your oldself back :)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@zee ong

hahaha. im being me. not others want to see. remmber.... hehehe. hay. thanks. i almost forgot about that.i thought im forever young. :p

SyazwanSarawak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

setiap orang ada pasang surutnya. <= ada kaitan ke tak dengan entri?? hahaa

yang pasti, semua orang pasti berubah mengikut masa je bro

Yui Light said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Aku pun tak macam selalu dah...aaaaaaaa

Amna.Qadeeja said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ahhh stress aku baca entri kau haha !

yg part rindu tu memang terbaekla bhahaha real gila rindu kau tu. kalo pompuan tu xrse aku xtahulah kahkahakah

Ain Atika Zailani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

huaaa banyak terima kasih ni...lambat nye wish newyear kene denda la macam ni...

Nurul Syakira Zainal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

zee_avi- darlin' it aint easy :)

Raden said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alamak..jgn rindu sy...

Popular Post