Friday, January 20, 2012

Study...Stud..Stu..St..S..Sl..Sle..Slee.........Sleep

Share/Bookmark
Musim musim study kalau aku baru bangon tido je, bende pertama yang aku akan pikir adalah. "Wah, Indah nya pagi nie" lepas itu disusuli dengan "Hrmmm..Kenapelah aku masih hidup lagi hari nie." Soalan nie lazim aku tanyekan pada diri aku sendiri. Kau tak perlu tahu dan aku tak perlu ingat. 

Otak aku penat gile. Penat yang tidak terhingga bile study berhari hari tak cukup tido. Aku tau otak aku pon perlukan senaman jugak, tak boleh lah sentiase study je memanjang. Sebab tu aku pikirkan satu aktiviti dalam kepale otak aku nie. Aku pikirkan tentang "jogging". Supaya otak aku pon cerdas.

20 Januari 2012, Paper last pulak tuh hari nie. Cuaca okey. Suhu pon okey. Takde banyak sangat masalah kat situ. Cume aku je yang tak okey sebab tengah tengah study asyik tertido jer. Ape pon tak boleh di situ.

Ingat sebelum pegi jawab exam nak beli roti dulu. Tapi aku lupe. Sampai Fakulti ingat nak amek voucher buku RM200 tuh. Itu pon aku lupe jugak. Dalam fakulti aku ingat nak sambung study balik sikit sikit sebelum jawab exam. Itu pon aku lupe jugak nak buat. Bile dah start exam, ape jawapan dye? itu pon aku pon aku lupe jugak weh. arghhhh..... kuaja gile semua bende aku lupe hari nie.

Seorang pegawas peperiksaan lalu disebelah ku

"Psssttt..... Encik. Yang nie jawapan dye ape eah?" 

*angkat angkat kening tande nak rasuah*

dye balas dengan senyuman kat aku. 

dye berlalu pergi ke hadapan. dye tulis something atas kertas. dye koyak kan kertas tersebut. dye gulung gulung kertas yang dye koyakkan tadi tuh. dye datang balik kat aku. dye campak kan kertas kecik tuh kat aku. aku dah target ini kalau bukan hint, skema jawapan terus dye kasi kat aku. aku pon amek kertas tuh. aku bukak gulungan kertas tersebut. aku nampak dah ape dye tulis. aku pusingkan blah belakang. tengok ade lagi tak dye tulis. 

Takde ape.

Aku pusingkan balik kt belah depan kertas tuh. tengok balik ape yang dye tulis. Aku bace banyak kali ape yang dye tulis. Aku ingat aku yang salah bace. Tapi hampa. bile dye tulis kat aku. 

"Takde jawapan untuk orang yang malas belajar" 

p/s: ngantok ah. nak tido. Bubbye

9 Organisma:

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adoi..mesti ko malu gila time tu kn. T.T

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hashira Yusoff

takdelah. tak langsung. sbb aku rase semua lecturer tau perangai aku mcm mane. hahahaha

Suraya Aris said... Best Blogger Tips[Menjawab]

soalan exam sem ni nak compare dengan past year paper agak susah ye. degree tak sesimple diploma kan. tension je jawab exam =) tp betol la mmg takde jawapan kalau kita sendiri malas nak study !

oja_alia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bahahahaaa!!buat lawak laaa kau,,kalo aku jadi kau..aku jawab kat kertas tu..AKU LUPA JAWAPANNYA APA.ahaha!

Amna.Qadeeja said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ceh ingatkan dye tulis no tepon. eh ke laki pengawas tu? :D

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Suraya Aris

skrg baru ko tau ape yg aku maksudkan slama nie kan. hehehe

Yui Light said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Siot je...hahahhahahaa xD Semoga ko selalu ingat ape yg ko nak buat lain kali. Amin....

Aween Md Zahir said... Best Blogger Tips[Menjawab]

subjek apa wey ?? event ke ?? agaga ~~

Miszyuyu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

errr... sila tanggal baju skrg..ttp muka

Popular Post