Tuesday, March 22, 2011

Kawan Lama

Share/Bookmark
Hari nie takde kelas petang nampaknya. Aku ade lebihan mase yang seciput jep nie untuk berehat. Tapi aku pilih untuk update blog rather then tido petang yang kurang bagi manfaat kat aku tuh. ^_^

Petang petang bagi calon peperiksaan bulan April Degree in Event Management macam aku nie memang tersangat lah bosan. Aku bukan nak cakap aku rajin buat assignment. Tapi bile dah hari hari ade assignment tibe tibe part aku dah siap rase macam janggal bile org lain buat keje aku leh online gembira sambil gelak HaHaHa dalam bilik. 

Senyum sampai menampakkan kerut tua di dahi aku. Telinga mencapang. Bibir sentuh ke sideburn dan rambut berterbangan sambil ditiup angin kipas jenama KDK tuh. Aku menyanyi lagu Senyum seorang diri didalam bilik gelap nie.

Aku macam tak percaya aku tengok cerite yang ade banyak adigan menyanyi dalam cerite tuh . Sikit sikit menyanyi. Dah lah banyak episod dye. Cerite tuh agak popular sekarang.^_^ Tapi sape ade sambungan cerite tuh? 

Tibe tibe phone baru aku nie menyalak tak henti. Ade message yang dihantar secara percuma oleh kawan kawan dalam contact list tuh. Mentang mentang sentiasa percuma rajin lah korang menghantar message tersebut. Termasuk social network notification. Selamat sehari bayar seringgit je untuk online. 

Kini aku teringat handphone warne 'hitam' aku yang lame. Ciri istimewa yang boleh menerangi dikala gelap dilengkapi dengan penerang di atas permukaannya. Hanya tekan double click pada butang Up di keypadnya.

Kini handphone yang lame tuh aku dah letak kat dalam kotak dan aku asingkan tempatnya dari pandangan aku sehari hari. Dan aku akan sentiasa menyediakan tempat yang istimewa untuknya disitu dan didalam hati aku. 

Selamat tidur kekasih 'gelap'ku.



56 Organisma:

syairahmohdanuar said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alah alah..berjiwang dengan hp lama lah pulak.hehe.kelako :D

shara bunga said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha. sempat berjiwang dgn hp

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

takpe kan? hehee

miemieyy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA , menging famie ;D

rotashia faizal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ingatkan apa tadi... haha... aku pikir ko nak cite pasal vicky... =P
aku pown ada phone mcm ko.aku letak dia diam2 dalam locker.. aku bagi dia kawan dengan charger lama... :)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@shara bunga

HEHEE.takpe kan shara kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@miemieyy

menging tuh ape you??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@rotashia faizal

wah.ko kenal vickey? hahaha.ko mesti rajin bace blog aku kn? hehehhe

efa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fuh leh plak berjiwang ngn hp lama mcm2 la ko ni huhu slmt berjiwang haha

Biela Sapine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Komain lagi. Haha

sengat said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Selamat tidur kekasih 'gelap'ku

rotashia faizal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kenal la jugak dengan vicky tu.. haha... agak rajin la =.=".. hoho

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Alamak...sentimental la plak kali ni...Jenama apa tu?
sekarang ni ngah pakai hp baru la ni eyk?

aque said... Best Blogger Tips[Menjawab]

huhuhu saya penah pakai hp tu.. tejatuh bepuluh kali pown sehat lagi... hahhaha

Kiera TheMonster said... Best Blogger Tips[Menjawab]

saya paham maksud awk !

aLya maNip said... Best Blogger Tips[Menjawab]

"sampai hati..ade baru u lupakan i..uwaaaa" kata kekasih gelap itu..haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@efa

alah.sape pulak yg tetapkan tak boleh berjiwang dgn phone? abes takde org nk berjiwang dgn aku.aku berjiwang lah dengan phone.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Biela Sapine

teeeheee..^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sengat

weh.aku puteh lah.grrr.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@rotashia faizal

haha.terharunyer aku.^_^ aku kene bagi ko award ke ape nie? hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Oasis

hahaha.phone lame tuh jenama Nokia.^_^ now phone baru jenama.....hehehe.abaikan.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@aque

hahaha.kan...? aku pon setuju dgn ko.^_^ phone tuh lasak gile.^_^x penah rosak tak pnah hang.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Kiera TheMonster

ehehehhe.ape yg kiera paham tuh kiera?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@aLya maNip

mane ade org lupekan.kn dah ckp masuk dlm hati bagai.^_^ ckp selamat tidur lagi.kalau dye tgh tidur mcm mane nk tegur dye. tunggu lah dye bangon kan? hehehhe

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku punye dua2 lame..
tak reti nak bersosial ngan kawan baru ni..
plus tak de tajaan lagi..^^

Naddia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

apsal komen aku tak lepas weh?

Naddia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ke aku lom komen lg??

aa..weh..apsal ko dalam mode jiwang nie?
ksimpulan? ko ade iphone la skrg ek? nset lame simpan je..sian aku weh..aku kai nset burok gile. da la keypad cam harr~ je..nk tekan2 msg pon saket ujong jari..

chuu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kawan lama dalam ati woott.
lama pon byk berjasa tuh :D

rotashia faizal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tak payah la... (sebenarnya nak) haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@APi

alah.jgn la tunggu sponsor. beli lah sendiri weh.^_^ takkn tuh pn aku nk kene ckp.grr.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Naddia

hahaha.^_^ ko lom send lagi lah tadi.^_^
aku jiwang sbb aku kan single jer.^_^ nk jiwang dgn sape lagi.dgn phone pon jadi lah.^_^ weh.aku tak pakai iphone lah.aku pakai BB jer.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@chuu

yup.bnyak berjasa selama 3 tahun lebeh woh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@rotashia faizal

hahaha.hypocrite sungguh.LOL. aku tak geti lah bagi award.karang kasi kat ko yg lain pon mintak jgk pulak.^_^

fasya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

cam dah lame je aku x mnyinggah blog ko kan??haha~

Naddia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bb dgn iphone mne lg mahal ek? siyes aku tak taw pape sal teknologi..sadis la..
jumla kite tukar2 nset jap..

Az-Zahra Fauzee said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alahai~
fon first Zara pakai tataw campak kat mane dah..
Sadis kan?

Kiera TheMonster said... Best Blogger Tips[Menjawab]

paham lah yang fahmie ni bukan boleh caye sangat . sume entry die ni tipu jek ! kahkahkah :)

*jangan mara eh abang mie

Xanaster Zak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

cis! padahal henpon je... tapi tacing plak membaca.. siut ar...

Fatimah Az-Zahra Norazman said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lepas nih cte pasal spender berlubang pulak yerr.

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kau dah pakai BB eyh...? bape rat harge nye kau beli...? huhu...

Nurain Hasan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

dah ade bb yg lame pon ditinggalkan la kan? iskk

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@fasya

haha.mane aku tawu ko.cek lah dah brape lame ko tak datang sini. kat bahagian widget blog aku kanan atas skali tuh ade tunjuk bile kali terakhir ko datang sini.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Naddia

iphone la lagi mahal. tapi bergantung jgk pada GB yg ko beli.kalau 32GB dye 3K lebeh. 16GB dye 2K. kalau yg 8GB 1k pon dah leh dapat dah.^_^ jom la tuka2.ade alsan aku nk jumpe.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Az-Zahra Fauzee

ha..ko mmg.habis manis sepah dibuang.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Kiera TheMonster

kenape tipu lak kiera? explain plz.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Xanaster Zak

haha.mcm nie la caranyer nk appreciate barang bro.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Fatimah Az-Zahra Norazman

nk cerite pasal spender sape yg berlubang? aku punyer tak pon.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

a'ah. aku pakai bb. harge dye RM1100 skrg nie. kalau lagi murah dari tuh kene hati2.takut kene tipu.kene bawak org yg tawu pasal phone lah.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nurain Hasan

mane ade tinggalkan.kan aku simpan jerp.^_^

Aqila Safuan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hak hak hak hak hak

shima azmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ak tau ko tgk cte ap..Glee kan??
bagusnye ko xjual hp tu..siap simpan lg..so..dah jelas lg terang..tak payah la suluh2 lagi..ko memang setia..haha.. =D

Naddia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jum la weh..nk tukar trus leh?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Aqila Safuan

har har har..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@shima azmi

haha.ko sorg je perasan aku cube sampaikan yg aku tgok cerite Glee.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Naddia

wah naddia. kau insan Istimewa ker yang aku perlu bagi secara percuma? ^_^

hayyatiey said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha. aku pham bertapa syg nye ko kt tepon lame ko tuh kn. byk kngn zaman muda ko ngan tpon tuh kn. huhu. lagi2 kngn kt bandar penawar tercintakn. kuangkuangkunag

Popular Post