Friday, January 20, 2012

Study...Stud..Stu..St..S..Sl..Sle..Slee.........Sleep

Share/Bookmark
Musim musim study kalau aku baru bangon tido je, bende pertama yang aku akan pikir adalah. "Wah, Indah nya pagi nie" lepas itu disusuli dengan "Hrmmm..Kenapelah aku masih hidup lagi hari nie." Soalan nie lazim aku tanyekan pada diri aku sendiri. Kau tak perlu tahu dan aku tak perlu ingat. 

Otak aku penat gile. Penat yang tidak terhingga bile study berhari hari tak cukup tido. Aku tau otak aku pon perlukan senaman jugak, tak boleh lah sentiase study je memanjang. Sebab tu aku pikirkan satu aktiviti dalam kepale otak aku nie. Aku pikirkan tentang "jogging". Supaya otak aku pon cerdas.

20 Januari 2012, Paper last pulak tuh hari nie. Cuaca okey. Suhu pon okey. Takde banyak sangat masalah kat situ. Cume aku je yang tak okey sebab tengah tengah study asyik tertido jer. Ape pon tak boleh di situ.

Ingat sebelum pegi jawab exam nak beli roti dulu. Tapi aku lupe. Sampai Fakulti ingat nak amek voucher buku RM200 tuh. Itu pon aku lupe jugak. Dalam fakulti aku ingat nak sambung study balik sikit sikit sebelum jawab exam. Itu pon aku lupe jugak nak buat. Bile dah start exam, ape jawapan dye? itu pon aku pon aku lupe jugak weh. arghhhh..... kuaja gile semua bende aku lupe hari nie.

Seorang pegawas peperiksaan lalu disebelah ku

"Psssttt..... Encik. Yang nie jawapan dye ape eah?" 

*angkat angkat kening tande nak rasuah*

dye balas dengan senyuman kat aku. 

dye berlalu pergi ke hadapan. dye tulis something atas kertas. dye koyak kan kertas tersebut. dye gulung gulung kertas yang dye koyakkan tadi tuh. dye datang balik kat aku. dye campak kan kertas kecik tuh kat aku. aku dah target ini kalau bukan hint, skema jawapan terus dye kasi kat aku. aku pon amek kertas tuh. aku bukak gulungan kertas tersebut. aku nampak dah ape dye tulis. aku pusingkan blah belakang. tengok ade lagi tak dye tulis. 

Takde ape.

Aku pusingkan balik kt belah depan kertas tuh. tengok balik ape yang dye tulis. Aku bace banyak kali ape yang dye tulis. Aku ingat aku yang salah bace. Tapi hampa. bile dye tulis kat aku. 

"Takde jawapan untuk orang yang malas belajar" 

p/s: ngantok ah. nak tido. Bubbye
Baca Lagi - "Study...Stud..Stu..St..S..Sl..Sle..Slee.........Sleep"

Monday, January 9, 2012

Aku Tak Macam Selalu

Share/Bookmark
Selamat Tahun Baru 2012!
Masih tak terlambat lagi aku rase untuk aku ucap selamat tahun baru kan? Tahun 2011 macam macam jadi kat diri aku. engkau. dan semua orang. Terime kasih aku ucapkan kepada orang yang membenci diri aku, sebab korang membuatkan aku jadi insan yang kuat. Terime kasih jugak kepada orang yang menyayangi diri ini, sebab awak buat hati saye berbunge bunge. ^__^ . Terime kasih jugak kepada mereka yang risaukan aku, sebab korang dah buktikan yang korang care kat aku. Kau kawan yang sejati. Terime kasih jugak kepada orang yang meninggalkan aku bile masuk tahun 2012 nie.Sebab korang buat aku sedar bahawa takde bende yang kat dunia nie bertahan selamanya. Terima kasih kepada semua yang mengenali aku sebab koranglah aku jadi diri aku yang sedia ada sekarang nie. Terima kasih semua.

Online
Online itu memboringkan. Sebab tu aku offline. Disebabkan aku boring offline. Aku online balik. Ehhh!! hahaha. Tak kesahlah walau ape pon yang aku cube buat kat komputer aku nie. Mesti ending dye selalu aku ade kat Youtube dan Twitter tak pon Facebook, kadang kadang Tumblr tak pon blog. Doktor kate aku ade penyakit Twitteryoutubefacebooktumblrblog disease. Ubat dye belum dijumpai. Ingat nak tanye Ustaz Azhar Idrus. Tapi aku baru kenal dye semalam. Tunggulah kami rapat nanti.

Impian
Aku harap sangat aku akan jadi budak kecik balik yang berumur 5 tahun dan masalah paling besar aku mase tuh adalah "mane mak aku sembunyikan mainan aku". Dulu, aku ade ramai girlfriend, ramai gile kawan, banyak duit kat poket, rase semua nye perfect. Tapi lepas tuh aku bangon tido. Punah harapan.

Facebook
Aaaaakkkkuuuu mmmmeeeemmmmaaannngggg sssuuukkkeeee kkkkaaaallllaaaauuuu aaaaadddeeee ooorrraaannnggg ttttaaammmmbbbaaahhhhh hhhhhuuurrrrruuuffff bbbbaaannnnyyyyaaakkk bbbbaaannnnyyyaaakkkk bbbbiiiiiiillllllleeeeeee ddddddyyyyyyyeeeeeee uuuuupppppdddddaaaaatttteee ssssstttttaaaatttttuuuusssss ffffffaaaacccceeebbbbbbooooookkkk dddddyyyyyyeeeee ttttuuuuuuuuuuuuuuu...........................

Rindu
Tulis "Rindu" atas batu. Baling batu tu kat kepale perempuan yang aku rindu. Supaye dye tau betape sakitnye aku bile rindu kat dye.

Keyboard
Percaye atau tidak, bile emosi aku terganggu, aku akan taip kat keyboard aku nie lebeh laju dari biase,bukan setakat keyboard,keypad handphone pon same jugak.

Fokus
Baling sampah kat bakul sampah dalam jarak 3 kaki gitulah. Tapi tak masuk. Aku kutip sampah tuh, aku baling lagi sekali. Tak masuk jugak. Tong sampah nie kuang ajo tau. nak gadoh ape.

Study
Otak aku, dye cume boleh hafal 5% Name name orang, 3% No phone orang, 2% Bende yang aku patot study. lagi 90% Lyric lagu sahaja.

Dia
Perkara paling sweet seorang perempuan penah buat kat aku adalah dye bawak aku kemana sahaja selama 9 bulan. Bile berbual dengan dye kat talipon aku selalu jawab ringkas je "Yes. Yes. orang tau. Yupp. Nanti orang buat. Okay. Yes. Alright. Okay". Bile dye marah aku sebab bilik aku bersepah aku selalu jawab "Bilik orang bukan bersepah lah,orang sengaje tunjuk semua ape yang ade kat bilik nie. Ala macam museum tuh" . Bile dah jauh dari rumah nie. Barulah ingat kat dye. I miss you....Mom.

Aku
Kenape kite perlu memberus gigi sebelum breakfast eak? Aku rase kalau gosok gigi sebelum breakfast tuh macam aku perlu cebok bontot aku dulu sebelum aku berak. Eh.. ~sigh.Dan adakah aku sorang je yang menghabeskan setengah jam depan cermin sebelum mandi sambil buat muke muke pelik dekat diri aku sendiri lepas tu main main rambut? Itu aku tak pasti. Aku rindu saat saat dimana aku ade teh-o panas kat tangan kanan, berdiri, tengok kat luar tingkap time hujan waktu malam sebelum aku tido. Aku rindu saat saat yang tenang macam tuh.

p/s: Plan aku simple je kan? macam Simple Plan.
Baca Lagi - "Aku Tak Macam Selalu"

Popular Post