Sunday, February 26, 2012

Ini!

Share/Bookmark
Dan kalau kau bagi aku peluang-
-kalau kau bagi aku peluang itu-
aku akan gunekan seumur hidup aku nie 
untuk buktikan kat kau bahawa
kau telah buat keputusan yang tepat 
untuk hidup kau sendiri.

p/s: I Miss Us

Baca Lagi - "Ini!"

Sunday, February 12, 2012

Zulfahmi Abidin Versi Anak Derhaka Vol. 2

Share/Bookmark
4:15 Pagi

Akibat tengok bola kat Salsabila. Man Utd lawan Liverpool malam tadi. Dengan air redbull dan shisha campuran. Tak kesah lah walau aku tak tengok bola tu pon tapi aku online dengan PC je kat kedai tuh. Dah pukul 4 pagi dan aku still tak boleh tido lagi dan masih berguling guling manje.

Boring. 

Takde ape nak buat. 

Aku dapat idea.

"Plung!!" 

(Plung!! tu effect bunyi tumbuh lampu kat atas kepale aku)

Aku amek phone aku dan mula mendail. 

Cubaan pertama tidak berjaya. Cubaan kedua masih tiada yang angkat. Cubaan ke tujuh tiada jawapan.

Cubaan ke tiga belas:

"Assalamualaikum Miss"

"W'salam Fahmie, ade ape?"

"Maaf Miss sebab mengganggu"

"Takpe Fahmie, ade ape awak call saye pagi pagi nie?" 

"Boleh Miss terangkan pasal ape yang Miss ajar sem lepas? Rumuskan semuanya"

"Rajin awak Fahmie call saye pagi pagi tanye pasal pelajaran? Awak dah kenape Fahmie"

"Saye tak boleh tido Miss. Sebab tu saye suruh Miss mengajar saye sekarang"

"Siap kamu sem depan Fahmie"

"Errr!! Tapi saye tak ngantok Miss. Miss ajar lah. Nanti saye tido. plz..................."


p/s: Aku terus tak boleh tido sebab pikir pasal sem depan. Ape lah yang dye nak denda aku. Phuuuiiihh. Siallah. Rugi super saver aku.
Baca Lagi - "Zulfahmi Abidin Versi Anak Derhaka Vol. 2"

Thursday, February 9, 2012

Tips: Lelaki Budiman

Share/Bookmark
Memang dah jadi lumrah kalau perempuan selalu tertanya tanya macam mane rupa paras dye. Itu normal. 

Soalan lazim dye. 

U, I gemuk tak? U, I nie cantik tak? U, warna kulit wajah I dengan kulit badan I sama tak? Jerawat I obvious sangat tak? Rambut I ade macam Jessica Alba tak?  U, I gemuk tak? U, I nie cantik tak? U, warna kulit wajah I dengan kulit badan I sama tak? Jerawat I obvious sangat tak? Oh. dye ulang soalan yang same hari hari. 

Tapi jangan lah korang jawab. 

U buruk gile. Baju yang U pakai macam Anna Lulu. Dah macam pokok Christmas dah i tengok. Baju U tu ketat sangat. Pattern baju U dah macam Endon. U nampak gemuk macam tayar Michelin dah. Tone muke U nampak macam nak pegi majlis pengebumian. Rambut U dah macam penyanyi rock kusut gile, berbau lak tuh. Selipar U macam Makcik Philippine. U ade misai!!!! 

Jangan, jangan gunakan ayat nie semua. 

Gunalah ayat yang lebeh sedap di dengar macam:

U lah monyet paling cantik I pernah jumpe. Hamboi! kurusnya U. U lah badak air paling kurus I pernah jumpe. Macam Adibah Noor. Cantik baju U, mak U bagi kat U sebab dye tak muat ke? *part jenis binatang tuh korang slow kan sikit mase cakap*

Atau;

U cantik hari nie. Cukup

Lepas tuh mesti dye tersengeh sengeh dengan korang. Lepas tuh mule lah dye atur ayat seterusnya. 

"Awwww. so sweeeeeettttt.......betul ke U I cantik hari nie?"

Memang weh. Perempuan dengar padahal ape kite cakap. Tapi dye sengaje je buat buat tak dengar sebab nak kite cakap lagi sekali. Kalau boleh record dye record. Lepas tuh mule lah tuh dye post kat status Facebook dye. Tak pon jadi trending kat Twitter. Nanti kompom dia terus cakap...

"I Love U"

kalau korang tak nak jawab "I Love U Too" . Korang jawab lah macam nie..

"I Love Utube"

sebut je laju laju. ^_^ 

Goodluck guys. 

p/s: Kalau aku kate kau cantik. Kau memang cantik. Aku tak pernah tipu. Aku kan Lelaki Budiman

feel free to join #ProjectAwesome2012
Baca Lagi - "Tips: Lelaki Budiman"

Popular Post